Tips til anskaffelse af hund

Er du på udkig efter en ny firbenet ven som kan underholde dig på gåture og derhjemme, er det oplagt at vælge en hund. I det følgende kan du få svar på nogle af de oftest stillede spørgsmål angående anskaffelse af en hund.

Hvor kan jeg købe en hund?

Der er mange muligheder for anskaffelse af hund. Mange hunde og hvalpe sættes til salg i medier så som Gul Og Gratis og Den Blå Avis. Du kan også vælge at kontakte en opdrætter via organisationer så som Dansk Kennel Klub og Dansk Racehunde Union. På den måde kan du være sikker på at opdrættet lever op til diverse avlsmæssige og dyre etiske retningslinjer. Og så er du sikret en hvalp uden arvelige sygdomme, og som er vokset op under trygge og kærlige forhold.

Endelig kan du finde mange smukke, søde og kærlige hunde på et af landets mange internater, som tager imod hunde fra diverse dyreværns sager og fra mennesker som ikke længere kunne have deres hund.

Hvad koster en hund?

Prisen på en hvalp eller en voksen hund kan variere meget afhængig af om du køber hunden gennem et opdræt eller via et internat. En hvalp vil typisk koste i omegnen af fem tusind kroner, og vil være neutraliseret og vaccineret ved køb. En voksen hund fra et internat vil som regel være billigere i anskaffelse. Den egentlige udgift ved at have hund er de omkostninger som er forbundet med hundens pleje og trivsel gennem dens liv – og disse bør du på forhånd have passet ind i dit budget.

Hvad spiser en hund?

For at få dækket sine næringsmæssige behov skal en hund have foder som i videst muligt omfang er baseret på kød. Du bør rådføre dig med din dyrlæge angående din hunds diæt. Læs mere på https://vores-dyr.dk/den-ultimative-tjekliste-foer-koeb-af-hund/ 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *