Start med en sandblæsning af din facade

Hvis du er den glade ejer af et hus, et sommerhus eller måske en kolonihave og det trænger til at få en ny omgang maling. Har du et murstenshus kan det også være nødvendigt at mure facaden op først og er det et træhus som mange sommerhuse og kolonihaver er bygget af, at udskifte rådne planker først inden man maler. 

Hvis du starter med at en sandblæsning fjernes gammel maling, snavs, alger, pus og hvad der eller kan samle sig på væggene. En sandblæsning efterlader væggene helt rene og gør det nemmere at se hvad der skal laves ved væggene, før de kan blive malet. Samtidig bliver det færdige resultat langt flottere og vil holde længere, end hvis man blot har malet oven på det gamle.

Er det et træhus er det vigtigt at der kun bliver brugt fint sand, så træet ikke bliver ødelagt. Både en væg af mursten og en af træ skal have tid til at tørre inden man går videre, så du sikre dig at muren er tør. Hvis ikke er der risiko for at der kan komme fugt og skimmelsvamp i væggene.  

Sandblæsning er også godt til terrasser 

Har du en træterrasse kan du i samtidig gøre godt brug af maskinen og sandblæse terrassen. Igen fjernes alger, skidt og snavs og efterlader træet pænt rent. Derefter kan du undersøge om der skal udskiftes nogle plader eller om der er løse søm og skruer. 

Du kan sidenhen give træet træbeskyttelse og du har en terrasse der står som ny i mange år fremover.

Hvis du ikke selv har modet på at sandblæse, er det en god ide at kontakte mindst 3 forskellige håndværkere og bede om et tilbud. Det giver dig et bedre overblik over prisniveauet og du kan i ro og mag finde det bedste tilbud. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *