Sådan får du den bedste måling med din regnmåler

Hvis du har købt eller fået en fin regnmåler, så kan du opnå en tæt på præcis måling af nedbøren, hvis du placerer den korrekt i haven. Er du i tvivl om, hvordan den skal placeres, så læs med her og få gode råd til, hvordan du kan opnå den bedste måling. 

En regnmåler er kort sagt en pind med et måleglas på toppen. Det er ikke så spændende at have stående i haven. Du kan heldigvis købe mange forskellige regnmålere i dag, som pynter noget mere i haven. 

Man kan købe regnmålere i mange fine designs i dag. Du kan eksempelvis købe en regnmåler med en fin lille traktor på toppen eller en sjov frø iklædt i regntøj. Man kan endda finde en regnmåler, som passer til ens personlighed eller ens haves udtryk.

En regnmåler skaber hygge og charme til en have. Det vil også være fascinerende for mange børn at kunne følge med i måleglasset. En regnmåler kan bruges af alle. Hvis du er landmand, haveentusiast eller bare har stor interesse for det danske vejr. 

Hvordan skal du placere din regnmåler i haven? 

Det er meget simple få råd, som gør at du kan få den bedste måling af nedbøren. Du skal først sørge for, at du står mindst 2 meter væk fra både planter, træer, buske, halvtag og andet, der kan gå ind og forstyrre målingen negativt. 

Når du har fundet et godt sted i haven, så skal du placerer regnmåleren, så den står 80-100 cm. over jorden. Derudover skal du sørge for at måleglasset hænger vandret. 

 

Hold øje med nedbøren hele året rundt med din regnmåler

Det gælder om at plante regnmåleren solidt i jorden, så den står godt fast. En regnmåler kan nemlig stå ude hele året rundt, men det kræver naturligvis at den er godt plantet i jorden. 

Vær desuden opmærksom på at du om efteråret måske skal fjerne lidt blade eller lignende fra måleglasset. Der kan være god blæst og masser af faldne blade om efteråret, som kan risikerer at lande i måleglasset. Udover det, så kan du trygt lade den stå hele året rundt og følge med i nedbøren på netop din grund. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *