Reparation af elektronik på båd skal man ikke spøge med!

Om du er udlært elektriker, eller du bare kan huske noget af det mest basale ved fysiktimerne i folkeskolen, så ved du formentlig nok, at vand er en god leder af strøm, hvorfor man ikke skal blande de to mere, end hvad der er højst nødvendigt eller under kontrollerede forhold.

Derfor har man ikke elektronik udenfor, der ikke er beskyttet godt nok, hvis det nu skulle begynde at regne, og man sender kun professionelle folk ud til at tilse den slags, når det skal tjekkes eller fikses, hvis man for eksempel ender med at stå i vandpytter, mens man laver det.

Desværre har mange mennesker da også set finten i at tage livet af sig selv ved at kombinere vand og elektronik derhjemme, som langt de fleste af os har, og som det ikke kræver recept med videre for at få. Det ville også gør hverdagen noget besværlig.

Heldigvis holder de fleste af os da fra at gøre den slags, men vi er stadig omgivet af vand og elektronik i løbet af hverdagen.

For pokker, mennesket består jo af en del vand, og vi kan uden hjælpemidler eller meget få ende med at skabe statisk elektricitet ud af os.

Derfor holder vi – som nævnt – de to ting adskilte, men nogle gange går de to ting desværre hånd i hånd, eller de kommer meget tætte på hinanden, så man er nødt til at have at gøre med dem i de elementer, som de befinder sig i.

Et eksempel, som du måske har regnet ud fra overskriften i denne artikel, er ved reparation af elektronik i båd.

Her skal der lyde et alvorligt forslag med, at man forsøger at fjerne elektronikken fra båden, før man forsøger at reparere den. For selvom man har slået strømmen fra, så kan der ske uheld, og man vil jo gerne være på den sikre side.

Et enkelt uheld kan medføre døden, så selv ved stort elektronik er det måske en god idé at få lagt båden på tørdok, før man begynder at ordne elektronikken.