Ølbrygning som hobby

28 september 2021 Lotte Hindsberg

Flere og flere danskere har oplevet det spændende ved ølbrygning, og flere og flere er begyndt i større eller mindre grad at eksperimentere med hjemmelavet ølbrygning. For at kunne brygge øl skal du i princippet kun bruge fire forskelige ingredienser.

Vand, gær, humle og malt. Med de fire ingredienser, kan du brygge en absolut hæderlig basisøl og du kan derfra begynde at eksperimenter med forskellige teknikker og smagsnuancer. Er du helt nybegynder, så start med et startskit, som indeholder alt hvad du skal bruge for at brygge øl. Senere kan du begynde at investerer i et brygudstyr. Ølbrygning er en hobby som alle kan være med til. Du kan brygge øl på et hvert plan og ambitionsniveau. Det er en hobby der, hvis man ønsker det, kan nørde teknik på et niveau som sjældent er set.

Lær at brygge øl

Der er flere måder du kan lære at brygge øl på. Du kan vælge at tage et ølkursus og på en lille dags tid lære teknikken bag ølbrygning. Du kan også vælge at læse dig frem til hvordan du kan brygge øl. Der findes et godt udvalg af bøger, hvor du kan lære om de forskellige måder at brygge øl. Der findes mange forskellige former for øltyper. Fra den lyse nordiske øl til den mørke bayerske øl. 

Det er også muligt at lære at brygge øl via internettet. Der findes et utal af videoer på YouTube som nøje fortæller og viser hvordan man brygger øl.

Sidst men ikke mindst, er der også den butik, hvor du køber dine ingredienser til ølbrygning. Personalet i butikkerne har en stor viden fra alt til hvilke ingredienser du kan købe og eksperimentere med og til hvilke brygudstyr du skal vælge.

Når du skal eksperimenterer så skriv dine forsøg ned i en bog, så du kan bruge din erfaring senere. 

 

Flere Nyheder