Når noget åbenbarer sig under en gulvafslibning

Nu er den gulvafslibning jo sjældent noget, der kommer særligt langt i dybden, selvom en gulvafhøvling da godt kan komme lidt dybere ned, men hvis man kommer så langt ned, at man lige så godt kan fjerne brædderne, så er det ofte andet end en gulvafsliber, man skal have fat i.

For fjerner man brædderne, eller gulvet bare er slebet så langt ned, at der dårligt er noget gulv at gøre godt med, så kan man lige så godt få lagt et nyt gulv.

Men nogle gange kan der forekomme nogle uventede sager, når man skal til at slibe gulve ned, og det sker både med utrolige, gode overraskelser og negative fangster.

For måske kender du det med, at man udfører noget gravearbejde fra kommunens side, og så finder man nogle arkæologiske fangster, hvorfor man må indstille arbejdet, så arkæologerne kan kigge nærmere på det.

Arkæologerne har ikke altid råd til at få betalt sådan noget gravearbejde, så de venter som gribbe bag håndværkerne, hvis de finder noget – og det frustrerer ofte både håndværkerne og kommunen, der har et arbejde at udføre og en deadline.

Sådan kan det også ske med en gulvafslibning af specielt gamle gulve, hvilket kan være et ældgammelt gulv, som dog er så solidt og stadig velholdt, at man mener, at det kan betale sig blot at slibe det lidt ned, så det fremstår flot igen.

Men når man så fjerner det øverste lag, så kan man finde nogle indtegninger, rester af papir med videre, der kan fortælle noget om bygningens historie, hvorfor man så må stoppe arbejdet.

Det kan være interessant i sig selv, men måske finder man også smittefælder, bakterier med videre, der har ligget i dvale i træet og nu kommer frem.

Det er selvfølgelig smart at finde ud af dette, men det kan sætte en stoppe for ens drømme om at forandre bygningen til noget pænt.

Står ud overfor at have udført en gulvafslibning af noget gammelt eller nyt, så kan du undersøge Gulvkanonen priser nærmere for at se, om det passer til dig budget.

One thought on “Når noget åbenbarer sig under en gulvafslibning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *