Få hjælp fra den lokale maler når vægge og lofter skal skinne

Når malingen på væggene i boligens stuer og værelser er nogle år gammel, vil den uvægerligt begynde af blive falmet og nusset. Det er ikke sikkert at du selv lægger mærke til det hen ad vejen. Men hvis du fjerner plakater, billeder, reoler og andet, som har hængt på væggen siden den senest blev malet, vil du tydeligt kunne se forskellen.

Der hvor væggen har været beskyttet, vil malingen fremstå klar og skinnende som da væggene blev malet. Og der, hvor væggen har været udsat for solens stråler, partikler fra mados og tobaksrøg samt almindelig luft forurening, vil den virke nusset og snusket. Hvid maling vil være gulnet, og pigmenteret maling vil være bleget og have mistet sin glans. Og så er det på tide at ringe til det lokale malerfirma og aftale tid til en grundig overhaling af vægge, lofter og indvendigt træværk.

Kan jeg ikke bare selv male mine vægge?

Her vælger mange bolig ejere så at spare maleren væk og i stedet selv give sig i kast med opgaven. Langt de fleste bolig ejere, som har valgt denne vej, vil kunne fortælle dig at det langt fra kan betale sig. Malerarbejde er nemlig langt mere omfattende end man går og tror.

Forud for det at smøre maling på væggene ligger der et stort stykke forarbejde. Der skal købes udstyr og materialer, og hele hytten skal dækkes af med pap, plast og malertape. Væggene skal klargøres – det vil sige slibes, vaskes og primes med blåt vand. De færreste vægge kan i øvrigt klare sig med et enkelt lag maling. Og når først væggene er malet, kan man se hvor meget lofterne og det indvendige træværk også trænger.

Find dit lokale malerfirma i Viby

I stedet kan du lade de dygtige malere fra Malerkanonen klare ærterne – læs mere på Malerkanonen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *